Известие

Collapse
No announcement yet.

CD Erro

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• CD Erro

Здравейте,

От няколко дни насам cd player-а на колата ми (alfa romeo GT) дава само грешка CD ERROR ... записвам само аудио дискове през MAC OS, пробвах и от друг компютър при което диска вчера тръгна, днес пак не иска .... cd player-a e оригинален като този който продава колегата : http://clubalfaromeo.com/forum/showt...ghlight=player

Ако някой има идея какъв може да е проблема нека пише...

Значи player-а на тези алфи е малко странен... Има няколко вероятности за твоя проблем.
    1. player-а не чете всякакви дискове. Някой дискове (от всичко за левче или други куче марки) не може да ги прочете(CD Error). При мен с дисковете на Sony няма проблем.
    2. Ако player-а преди това го е чел диска, а в момента не може да го разчете имаш два варианта:
    (1) Отваряш player-а и почеистваш внимателно оптиката(може да е зацапана)
    (2) Правиш стъпка 1 + на оптиката има едно болтче (пластмасово, което регулира силата на оптиката. Въртиш го много малко и пробваш. В едната посока засилва оптиката в другата я намаля( не си спомням в коя точно, но мисля по часовниковата стрелка я засилва). Идеята тук е да го въртиш съвсем малко 1/8 оборот или нещо подобно) и да пробваш.

Ако това не помогне значи няма какво да му се направи
    Успех!
    Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Колега, имам същия и при мен изписваше само грешка. Много малко дискове тръгваха и то с голям зор, не винаги. Закарах го на сервиз, след почистване и смазване на оптиката (срещу10лв.) вече чете всички дискове. Поздрави.
      sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Здравей колега,
        според мен проблема ти е в оптиката. Ако можеш сам отвори ЦД-то и почисти лупата на оптиката с клечка за уши без да натискаш много и с въртеливи движения.Също така се продават флакони сгъстен въздух, които издхуват праха от оптиката. Това пластмасово болче дето разправя колегата се върти в краен случай - то си е нагласено фабрично .

Comment

Моя дава CD Error. Издърпах го напред без да изключвам кабелите. Отворих горния капак и се оказа, че диска като влезе вътре не започва да се върти. Проблем с моторчето има някакъв.
          Alfa Romeo 156 1.8 TS '98 144hp, LPG Injection BRC
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от freespirit Покажи съобщение
            Моя дава CD Error. Издърпах го напред без да изключвам кабелите. Отворих горния капак и се оказа, че диска като влезе вътре не започва да се върти. Проблем с моторчето има някакъв.
            И моя не се въртеше преди да почистя оптиката, явно нещата са свързани. Почисти и пробвай.
            sigpic156 2.4 jtd 150hp.+++

Comment

Аз хем я чистих, хем въртях болтчето.... Тия плейяри са си такива ялови... особено на 10 години
              Аз не съм го ползвал от 1 година .... изкарах си AUX и с айпод-а...
              Ако не се разваляше маската на колата, да го бях сменил досега.
              Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

Working...
              X